06-30 53 27 01 info@healthyhumanimal.nl

Veldopstelling huisdieren

Dieren zijn ontzettend gevoelige wezens. Alles wat in hun omgeving (veld) gebeurt gaat niet ongemerkt voorbij. Als je verdrietig bent zullen ze je komen troosten. Ben je vrolijk dan gaan ze ook mee in jouw uitgelaten stemming. Het lijkt wel of ze weten wat er in je om gaat en leven zonder oordeel met je mee. Door zijn gevoeligheid heeft je dier er belang bij dat er harmonie is in zijn omgeving en is dit er niet dan zal hij er naar blijven zoeken. Als er disharmonie is kan je dier klachten gaan uiten die wij niet altijd begrijpen. Je dier kan zelfs klachten overnemen van hun huisgenoten.  Een dier kan niet praten en dus ook niet uitleggen wat er in hem omgaat op het moment dat er zich een situatie voordoet wat invloed heeft op zijn leven, bv een verhuizing, nieuwe huisgenoot etc. In zo’n geval zou je een veldopstelling kunnen doen om de harmonie weer terug te brengen in de omgeving van je dier.

Een veldopstelling huisdieren is een holistische geneeswijze voor mens en dier samen. Dit is een methode voor eigenaren om op een dieper niveau na te gaan hoe je dier zich voelt. Het is ook een manier om te voelen wat de verbeteringen zijn die zich tijdens een opstelling van het ‘veld’ voordoen. Dit geeft meestal direct opluchting en achteraf ook inzicht wat er nou precies aan de hand was.

Tijdens een huisdieren veldopstelling opent het morfische veld* van je huis dier zich, aangestuurd door jouw vraag. Dit veld is een levend systeem wat zichzelf organiseert. Jouw vraag zou bv kunnen zijn;

  • Hoe voelt mijn dier zich?
  • Hoe kan ik het probleem van mijn dier oplossen?
  • Wat is de beste keuze voor mijn dier?

Via beeldjes (resonatoren) die je op de tafel (het veld) neerzet maak je contact met het morfische veld.

De beeldjes stellen de mensen en/ of dieren voor in de omgeving van je dier. Op gevoel plaats je de beeldjes in het veld. Vervolgens gaat de begeleider zich invoelen op de resonatoren. Daarbij komen gevoelens/ waarnemingen voorbij die worden benoemd. Daarna krijgt je als eigenaar de gelegenheid om ook de resonatoren te voelen. Vaak is er een beweging nodig van één of meerdere resonatoren om het veld weer in balans te brengen. Om een goede balans te krijgen zijn er misschien meerdere bewegingen nodig om harmonie te creëren in het veld. Zelfs kan het nodig zijn om nog een Bach bloesemremedie in het veld te plaatsen voor een optimale balans. Zodra het veld een gevoel van harmonie geeft kan de veldopstelling afgesloten worden. Eén opstelling is vaak al voldoende om harmonie te creëren voor een langere tijd.

Zo kun je jouw dier en zijn omgeving helpen. Je krijgt inzicht in hoe je de situatie voor je dier en de betrokkenen in de omgeving kunt verbeteren. Dit leidt tot verandering op fysiek-, gevoels- en gedragsniveau voor alle partijen. Meestal is één consult voldoende.

Een veldopstelling is diervriendelijk omdat je dier gewoon thuis kan blijven. Jijzelf als eigenaar doet al het ‘werk’. Het dier ondergaat de heilzame effecten ervan

Een consult duurt ongeveer een uur.

Morfisch veld; Een zelf organiserend veld. Een term van de wetenschapper Rupert SheldrakeBronvermelding; www.dorinehaveman.nl

Dieren

Natuurgeneeskunde voor dieren is een aanvullende geneeswijze die ingezet kan worden bij o.a.; Spijsverteringsklachten, huidproblemen, allergieën, chronische aandoeningen, bewegingsproblemen en gedragsproblemen.

Mensen

In mijn praktijk kunnen ook mensen terecht met rug- /nek- en schouderklachten maar ook voor ontspanning en healing. Door hier de klikken vindt u de behandelmethoden die ik aanbied voor mensen.

Praktijkinformatie

U wilt meer weten over de behandelingen of heeft andere vragen, bijvoorbeeld over de behandelprijzen en de locatie van de behandelingen. Kijkt u hier eens verder. U kunt eventueel uw vraag mailen.