06-30 53 27 01 info@healthyhumanimal.nl

Dorn therapie

De Dorn- methode is een behandeltechniek waarbij scheefstand in het bekken en de wervelkolom op een zachte manier gecorrigeerd wordt. Een van de basisuitgangspunten van de Dorn- methode is het bestaan van een mogelijk beenlengteverschil, wat bij ca. 90% van de mensen voorkomt. Dit leidt tot veranderingen in de lichaamshouding waardoor klachten ontstaan als rug-, nek- en schouderklachten, knie- en heupklachten en hoofdpijn. 

Deze methode is ontwikkeld door Dieter Dorn ( † 2011) uit het zuiden van Duitsland. Hij werd geconfronteerd met spit en bezocht een oude man die op eenvoudige wijze mensen van hun rugklachten af kon helpen. Hij onderging de behandeling en was genezen van zijn spit. Hij bleef contact houden met deze man en leerde van hem de bijzondere methode en ontwikkelde het verder. Hij begon met behandelen van zijn vrouw maar al snel kwamen mensen van heinde en ver om zich door hem te late behandelen. Inmiddels heeft de methode zich verspreidt vanuit Zuid Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland naar nog meer Europese landen.

 

De behandeling

Tijdens de eerste behandeling neem ik kort een anamnese af. Daarna kijk ik of er een beenlengteverschil is en corrigeer ik deze zonodig. Vervolgens bekijk ik de bekkens, de wervels van de onderrug en bovenrug, schouders en nekwervels en corrigeer ik deze waar nodig is.

 

Contra- indicaties

Bij onderstaande aandoeningen mag de Dorn- methode niet toegepast worden;

–  tumoren

–  wervelfracturen

–  ontstekingen

–  botbreuken

–  osteoporose

–  zwangerschap ( eerste 3 maanden)

–  verlammingsverschijnselen

–  gebruik bloedverdunners, cortisonen en prednison

–  griep en koorts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieren

Natuurgeneeskunde voor dieren is een aanvullende geneeswijze die ingezet kan worden bij o.a.; Spijsverteringsklachten, huidproblemen, allergieën, chronische aandoeningen, bewegingsproblemen en gedragsproblemen.

Mensen

In mijn praktijk kunnen ook mensen terecht met rug- /nek- en schouderklachten maar ook voor ontspanning en healing. Door hier de klikken vindt u de behandelmethoden die ik aanbied voor mensen.

Praktijkinformatie

U wilt meer weten over de behandelingen of heeft andere vragen, bijvoorbeeld over de behandelprijzen en de locatie van de behandelingen. Kijkt u hier eens verder. U kunt eventueel uw vraag mailen.