06-30 53 27 01 info@healthyhumanimal.nl

Massage-therapie;  Breuss massage

De Breuss massage is ontwikkeld door de Oostenrijker Rudolph Breuss (1899-1990), die van beroep elektrotechnicus was en de laatste 40 jaar van zijn leven ook Heilpraktiker. Hij ontwikkelde de Breuss massage omdat hij er van uit ging dat gedegenereerde tussenwervelschijven gestimuleerd kunnen worden zodat ze weer regenereren.

De rug massage is een zeer zachte en ontspannende behandeling welke tot doel heeft ontspanning te creëren  in de spieren rondom de wervelkolom. Door deze ontspanning en een aantal specifieke technieken is het mogelijk ruimte te creëren tussen de wervels zodat de tussenwervelschijven zich kunnen herstellen. Met deze massagetechniek kan hernia, ischias, spit en andere tussenwervelschijfklachten ongevaarlijk en succesvol behandeld worden.

De Breuss massage zorgt voor uittrekken en strekken van de wervelkolom. Het vermindert het gevoel van pijn, verbetert de bloedcirculatie en het celmetabolisme, vermindert de spiertonus, verhoogt de elasticiteit van de zachte weefsels en vermindert de stijfheid van gewrichten.

Om mijn opleiding als natuurgeneeskundig therapeut voor dieren te kunnen afronden heb ik voor mijn eindscriptie onderzoek gedaan naar het effect van de Breuss massage op honden met artrose. Het doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen of de massage een verlichtend effect heeft bij de pijnklachten die artrose veroorzaakt. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat bij de meeste honden de Breuss massage wel degelijk een verlichtend effect had.

Bij onderstaande klachten kan met de Breuss massage goede resultaten behaald worden;

  • Artrose
  • Spondylose
  • Hernia
  • Osteoporose
  • Rug- en nekklachten

Wilt u meer informatie over deze massagetechniek en wilt u weten of dit geschikt is voor uw hond? Neem dan gerust contact met mij op.

Dieren

Natuurgeneeskunde voor dieren is een aanvullende geneeswijze die ingezet kan worden bij o.a.; Spijsverteringsklachten, huidproblemen, allergieën, chronische aandoeningen, bewegingsproblemen en gedragsproblemen.

Mensen

In mijn praktijk kunnen ook mensen terecht met rug- /nek- en schouderklachten maar ook voor ontspanning en healing. Door hier de klikken vindt u de behandelmethoden die ik aanbied voor mensen.

Praktijkinformatie

U wilt meer weten over de behandelingen of heeft andere vragen, bijvoorbeeld over de behandelprijzen en de locatie van de behandelingen. Kijkt u hier eens verder. U kunt eventueel uw vraag mailen.