06-30 53 27 01 info@healthyhumanimal.nl

Breuss massage

De Breuss massage is ontwikkeld door de Oostenrijker Rudolf Breuss (1899-1990), die van beroep elektrotechnicus was en de laatste 40 jaar van zijn leven ook Heilpraktiker. Hij ontwikkelde de Breuss massage omdat hij er vanuit ging dat gedegenereerde tussenwervelschijven gestimuleerd kunnen worden zodat ze weer regenereren.

De rug massage is een zeer zachte en ontspannende behandeling welke tot doel heeft ontspanning te creëren in de spieren rondom de wervelkolom. Door deze ontspanning en een aantal specifieke technieken is het mogelijk ruimte te creëren tussen de wervels zodat de tussenwervelschijven zich weer kunnen herstellen. Met deze massage techniek kan ischias, hernia, spit en andere tussenwervelschijfklachten ongevaarlijk en succesvol behandeld worden.

De Breuss-massage zorgt voor uitrekken en strekken van de wervelkolom. Het vermindert het gevoel van pijn, verbetert de bloedcirculatie en het celmetabolisme, vermindert de spiertonus, verhoogt de elasticiteit van de zachte weefsels en vermindert de stijfheid van de gewrichten. Deze massage techniek wordt bij voorkeur uitgevoerd met Johannesolie oftewel Sint Janskruidolie. De therapeutische werking van het Sint Janskruid is dat het de doorbloeding verbetert en verwarmend werkt bij spier- en gewrichtspijn.

De Breuss- massage kan prima gecombineerd worden met de Dorn methode.

 

Dieren

Natuurgeneeskunde voor dieren is een aanvullende geneeswijze die ingezet kan worden bij o.a.; Spijsverteringsklachten, huidproblemen, allergieën, chronische aandoeningen, bewegingsproblemen en gedragsproblemen.

Mensen

In mijn praktijk kunnen ook mensen terecht met rug- /nek- en schouderklachten maar ook voor ontspanning en healing. Door hier de klikken vindt u de behandelmethoden die ik aanbied voor mensen.

Praktijkinformatie

U wilt meer weten over de behandelingen of heeft andere vragen, bijvoorbeeld over de behandelprijzen en de locatie van de behandelingen. Kijkt u hier eens verder. U kunt eventueel uw vraag mailen.