06-30 53 27 01 info@healthyhumanimal.nl

Acupressuur

Acupressuur is een geneeswijze die in China al meer dan vijfduizend jaar wordt toegepast. De traditionele Chinese geneeskunde gaat er ervan uit dat er in het lichaam allerlei energiebanen (meridianen) lopen. De energie wordt doorgegeven via 12 hoofdmeridianen die elk gekoppeld zijn aan organen. Meridianen hebben zowel een psychische als een fysieke kant. De functie van de meridianen is dat de levensenergie (Qi) soepel door het lichaam wordt getransporteerd. Waar de energiestroom wordt onderbroken, ontwikkelen zich allerlei kwaaltjes, ziektes en pijn. 

Met acupressuur kun je blokkades opheffen en de de energie weer laten stromen. Acupressuur is een soort acupunctuur maar dan zonder naaldjes. In plaats van met naaldjes de punten te behandelen wordt met acupressuur alleen met de vingers behandeld in de vorm van zachte druk en licht te masseren. Deze techniek is zeer geschikt voor honden. Door aanraking met de hand werk je tevens op de psyche in. Daardoor wordt de hond rustiger en wordt de lichamelijke en geestelijke gezondheidstoestand veel beter beïnvloed. 

Dieren

Natuurgeneeskunde voor dieren is een aanvullende geneeswijze die ingezet kan worden bij o.a.; Spijsverteringsklachten, huidproblemen, allergieën, chronische aandoeningen, bewegingsproblemen en gedragsproblemen.

Mensen

In mijn praktijk kunnen ook mensen terecht met rug- /nek- en schouderklachten maar ook voor ontspanning en healing. Door hier de klikken vindt u de behandelmethoden die ik aanbied voor mensen.

Praktijkinformatie

U wilt meer weten over de behandelingen of heeft andere vragen, bijvoorbeeld over de behandelprijzen en de locatie van de behandelingen. Kijkt u hier eens verder. U kunt eventueel uw vraag mailen.